Ексклюзиви
пʼятниця, 03 січня 2014 16:30

Економіст розповів, що чекає на українців в 2014 році

Економіст розповів, що чекає на українців в 2014 році
Олександр Охріменко Фото: ipress.ua

Керівник Українського аналітичного центру Олександр Охріменко вважає, що в 2014 році на економіку України чекає зростання, проте "ривка не варто очікувати".

Таку думку висловив експерт у коментарі Gazeta.ua.

"2014 рік - передвиборчий, тому можна очікувати зростання заробітних плат. Така традиція існує. Від 15-20 %. Це з однієї добре, з іншої не дуже, бо стимулює зростання інфляції. Реально вона коливатиметься від 7-9%", - наголосив економіст.

Водночас, за словами керівника Українського аналітичного центру, "у нас зростатиме промислове виробництво. Буде не в мінусі, як в 2013 році, а зростатиме на 4-5%".

Також він переконаний, що зростатиме ВВП на рівні 2-3%.

"Цей буде більш активний у зв'язку із співпрацею із Китаєм, який реалізуватиме свої амбіційні проекти. Є надія, що у нас не буде торговельних конфліктів із Росією. Також є надія, що весною підпишемо Угоду про асоціацію з ЄС", - додав експерт.

Окрім того, говорячи про фінансовий ринок, він підкреслив: "Депозити розміщатимуть в гривні, хоча ставки будуть знижуватись до 15%. Щодо курсу долару, то там суттєвих змін не буде".

Зараз ви читаєте новину «Економіст розповів, що чекає на українців в 2014 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути