неділя, 05 лютого 2012 16:33

Економіст: "Євро завжди буде штучною "валютою-сиротою"

Економіст: "Євро завжди буде штучною "валютою-сиротою"

Економічний потенціал Франції та Німеччини дозволить зберегти єдину європейську валюту, однак євро і в майбутньому залишиться "валютою-сиротою".

Євро від початку був політичним проектом, позбавленим основи, сказав в інтерв'ю ZN.UA український вчений-економіст Анатолій Гальчинський.

"Як фахівець у сфері грошових відносин, можу з усією переконаністю сказати, що євро — багато в чому штучна валюта, "валюта-сирота", як її тепер називають, "валюта, розрахована лише на хорошу погоду". Грошова одиниця — невіддільний атрибут національної економіки. Це її основа. У євро такої основи немає. Євро — це здебільшого політичний проект, реалізація якого здійснювалася в контексті створення противаги гегемонізму США", — вважає вчений.

При цьому він відзначив економічний потенціал Франції та Німеччини, який дозволяє зберегти євро.

"Поза сумнівом, ці країни зуміють захистити свій витвір. Економічний потенціал дає змогу їм це зробити. Але суть проблеми залишиться: євро і в майбутньому залишатиметься найслабкішою ланкою економіки Євросоюзу, "валютою-сиротою", — підкреслив Гальчинський.

Зараз ви читаєте новину «Економіст: "Євро завжди буде штучною "валютою-сиротою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути