пʼятниця, 13 березня 2020 17:31

Економіка зросте менше, ніж очікували: уряд погіршить прогнози

Економіка зросте менше, ніж очікували: уряд погіршить прогнози
Мінекономіки очікує, що українська економіка не зазнає великих втрат. Фото: РБК-Україна

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства планує змінити макропрогнози на 2021-2023 роки. Очікування погіршать і на 2020 рік.

Це пов'язано зі скороченням темпів зростання української економіки порівняно із затвердженим прогнозом у жовтні 2019-го. Експорт української продукції зменшився через падіння попиту та цін на зовнішніх ринках, передає "Інтерфакс-Україна".

Водночас Мінекономіки очікує, що українська економіка не зазнає великих втрат. Цьому сприятимуть фіскальна і монетарна макроекономічна політика останніми роками, надійна банківська система, відсутність значних дисбалансів у зовнішній сфері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому економіка припинила зростати: думка експерта

"Останні події на світових ринках засвідчили, що вплив на економіку буде сильнішим, ніж очікували. У рамках нинішнього прогнозного циклу ми відстежуватимемо динаміку світових ринків, формуватимемо й оцінюватимемо ймовірність різних сценаріїв для України", - додали в міністерстві.

У світі, та в Україні зокрема, заговорили про все більшу ймовірність глобальної фінансової кризи. Вона може стати наслідком швидкого поширення коронавірусу.

Зараз ви читаєте новину «Економіка зросте менше, ніж очікували: уряд погіршить прогнози». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути