Ексклюзиви
пʼятниця, 14 травня 2021 09:00

Економічна ситуація в Україні вимагає впровадження передового досвіду європейських країн щодо локалізації виробництва - експерт

Економічна ситуація в Україні вимагає впровадження передового досвіду європейських країн щодо локалізації виробництва - експерт
Локалізація при держзакупівлях є сучасним стимулюванням економії - Фесенко. Фото: argumentua.com

Економічна ситуація в Україні вимагає впровадження передового досвіду європейських країн щодо стимулювання і локалізації виробництва.

Про це заявив політолог Володимир Фесенко, коментуючи інтерв'ю міністра економіки і фінансів Франції Брюно Ле Мера агентству Інтерфакс-Україна.

"Брюно Ле Мер з повним розумінням сприйняв прохання президента Володимира Зеленського, щоб французькі компанії, які беруть участь в українських державних контрактах, розмістили значну частину виробництва в нашій країні.

Локалізація при держзакупівлях - абсолютно нормальна європейська практика. Вона не має нічого спільного з примітивним протекціонізмом. Це сучасне стимулювання економії, спрямоване на створення високотехнологічних робочих місць в Україні.

Загальновідомо, що це один із пріоритетів українського президента. І характерно, що міністр економіки і фінансів Франції назвав ініціативу Зеленського "цілком законним вимогою", - зазначив політолог.

Раніше в інтерв'ю Інтерфакс-Україна міністр економіки і фінансів Франції Брюно Ле Мер повідомив, що при виконанні контракту на поставку електровозів компанія Alstom готова локалізувати в Україні до 35% виробництва і обслуговування.

Зараз ви читаєте новину «Економічна ситуація в Україні вимагає впровадження передового досвіду європейських країн щодо локалізації виробництва - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути