четвер, 18 грудня 2014 13:16

Економічні інтереси Росії Путіна вже не цікавлять - Financial Times

Економічні інтереси Росії Путіна вже не цікавлять - Financial Times
Фото: 112.ua

Масштаб падіння російської валюти "відображає зростаючу впевненість фінансових ринків у тому, що Путін вже не керує Росією в її економічних інтересах і замість цього вирішив переслідувати ілюзорні геополітичні цілі", цитує Inopressa британське видання Financial Times.

Ось чому надзвичайне збільшення ключової ставки Центрального банку РФ на 650 базисних пунктів до 17% не тільки не змогло зміцнити рубль, але, як здається, лише посилило паніку, зазначає газета.

"Під керівництвом Путіна російська економіка перетворилася на корумповану версію державного капіталізму, - йдеться в статті. - Можливість провести модернізацію, яка могла б зменшити залежність країни від нафти, була упущена".

Хоча російська економіка і залишається відкритою світу, ця позиція стала нежиттєздатною через конфронтацію з Заходом, викликану Путіним внаслідок анексії Криму і військової підтримки сепаратистів в Україні, вважає газета.

Як зазначає видання, перед Путіним є чіткий стратегічний вибір.

"Він може згорнути свою агресію у Східній Україні, - пояснює газета. - Якщо він повністю виконає умови перемир'я, укладення якого він сприяв у вересні, Захід зніме останні банківські та енергетичні санкції". Альтернатива, як зазначає видання, - це продовжувати нинішній курс, який перетворить Росію на "все більш репресивну, ізоляціоністську світову економіку, схильну до нових військових авантюр, які купують короткострокову суспільну підтримку".

Зараз ви читаєте новину «Економічні інтереси Росії Путіна вже не цікавлять - Financial Times». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути