пʼятниця, 13 січня 2012 12:04

ЄБРР надав Україні кредитів на понад 1 мільярд євро

ЄБРР надав Україні кредитів на понад 1 мільярд євро

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) в 2011 році наростив обсяг вкладень в Україну на 7,1% в порівнянні з 2010 роком - до 1,02 млрд євро.

Такі дані навів київський офіс кредитно-фінансової установи.

"За результати 2011 року ЄБРР показав другий за величиною фінансовий результат з початку роботи в Україну в 1993 році. Банк уклав 41 нову угоду на суму 1,02 млрд євро ($ 1,3 млрд)", - йдеться в прес-релізі.

Зазначимо, що в 2010 році ЄБРР зменшив обсяг інвестицій в Україну, порівняно з 2009 роком більш ніж на 13%: було виділено 952 млн євро в рамках 28 проектів.

Керівництво ЄБРР раніше декларувало готовність щорічно вкладати в Україну близько 1 млрд євро до 2014 року включно. Разом з тим, в кінці 2011 року глава представництва ЄБРР в Україні Андре Куусвек заявив, що число проектів в Україні за участю іноземних інвесторів та ЄБРР в 2012 році може скоротитися через зменшення інтересу до країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна продасть італійцям 5 двигунів для ракети

Відповідно до прес-релізу, в 2011 році банк переніс основний акцент на приватний сектор, в якому 35 підприємств і п'ять фінансових установ отримали допомогу у вигляді фінансування з боку ЄБРР.

Крім того, в 2011 році ЄБРР здійснити 16 інвестицій в акціонерний капітал фінансових установ і підприємств, що є історичним рекордом для фінустанови в Україні.

Разом з тим, єдиною угодою, підписаною в державному секторі в 2011 році, був найбільший на цей момент проект у сфері відновлюваної енергії - кредит "Укргідроенерго" на 200 млн євро на модернізацію гідроелектростанцій на річці Дніпро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Державний борг США максимально наблизився до чергового рекорду

ЄБРР також нагадує, що фінансування агропромислового комплексу в 2011 році в рамках 12 угод досягло суми майже в 190 млн євро, тоді як у секторі природних ресурсів було підписано 5 проектів на загальну суму 105 млн євро.

Крім того, майже 190 млн євро було виділено банківського сектору України за допомогою різних інвестицій, операцій з довгостроковими борговими зобов'язаннями і торгових гарантій.

"ЄБРР запропонував поправки до Бюджетного кодексу України, які були успішно схвалені. Це дозволяє банку відновити муніципальне кредитування в Україні", - наголошується в прес-релізі.

ЄБРР залишається найбільшим фінансовим інвестором в Україну. За підсумками 2011 року банк виділив більше 7,5 млрд євро ($ 9,6 млрд) в рамках 294 проектів.

Зараз ви читаєте новину «ЄБРР надав Україні кредитів на понад 1 мільярд євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути