вівторок, 05 квітня 2011 11:36

Дрібні фермери готові продати свою землю – дослідження

Дрібні фермери готові продати свою землю – дослідження

49% сільськогосподарських виробників вважають, що вартість одного гектара ріллі повинна перевищувати 10 тис. грн, а 28% оцінюють вартість орних земель в менш ніж 5 тис. грн за гектар.

Такі результати наводені у новому дослідженні Українського клубу аграрного бізнесу "Ринкова вартість ріллі в Україні", повідомив Gazeta.ua експерт аграрних ринків УКАБ Тарас Гагалюк.

За результатами дослідження, 35% сільгоспвиробників оцінюють вартість гектара ріллі у більш ніж 15 тис. грн.

З них 23% - це малі фермерські господарства, що мають не більше 50 га угідь. Крім того, більшість дрібних фермерів не збираються купувати землю після введення ринку землі.

"У зв'язку з цим напрошується висновок, що в разі скасування мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення більшість малих фермерських господарств готові піти з аграрного ринку і розраховують подорожче продати свої земельні угіддя", - стверджує Гагалюк.

У той же час серед потенційних учасників ринку землі близько 30% оцінюють вартість ріллі не вище, ніж 5 тис. грн за гектар. За даними Держземагентства, нормативна оцінка 1 га орних земель у 2010 році в середньому по Україні склала 11,9 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Дрібні фермери готові продати свою землю – дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути