середа, 29 серпня 2018 21:10

Досвід не потрібен: як змінились вимоги роботодавців

Досвід не потрібен: як змінились вимоги роботодавців
Більше половини опитаних роботодавців готові взяти фахівця без досвіду роботи на будь-яку вакантну посаду. Фото: Правда.іф

77% роботодавців готові запропонувати роботу кандидатам без досвіду роботи, випускникам вузів. Навчати необхідним навичкам співробітників будуть самі.

17% компаній чекають фахівців хоча б із мінімальним досвідом роботи. 7% - взагалі не будуть розглядати подібні резюме, за результатами опитування Work.ua.

Більше половини опитаних роботодавців — 56%, готові взяти фахівця без досвіду роботи на будь-яку вакантну посаду. 2% українських роботодавців навіть можуть запропонувати їм стати керівниками. 42% спочатку пропонують таким співробітникам посаду стажера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безробітним українцям не даватимуть субсидії

Роботодавці також цінують знання мов. У таких кандидатів більше шансів отримати роботу. Це пов'язано з тим, що все більше компаній залучають іноземних партнерів і інвесторів, розширюють бізнес. Відповідно, якщо спеціаліст може вільно спілкуватися англійською - він цінний для компанії.

Рекрутери радять кандидатам без досвіду оцінювати свої можливості реально. Щоб отримати роботу, погоджуватися на компроміси. Під час співбесіди ставити акцент на тому, що вам важливіше спочатку отримати досвід. Велика зарплата - на другому місці.

Уряд надав додаткові гарантії батькам, щоб вони могли поєднувати роботу та сімейні обов'язки. Тепер батько може попросити у роботодавця встановити йому неповний робочий день, або скоротити тривалість, повідомили у Мінсоцполітики.

Зараз ви читаєте новину «Досвід не потрібен: як змінились вимоги роботодавців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути