




Киянка Юлія Курак покинула роботу маркетологом і почала пекти пироги. Першу продукцію робила вдома і вкладення у пекарню становили близько 4 тис грн.
"Спершу пекла пироги для себе. Якось мій близький друг запропонував спекти пироги для всього офісу. То було велике замовлення, але я справилась. Про мої пироги пішла слава по інших офісах і я вирішила займатися випічкою", - пригадує Юлія.
Жодного досвіду в випіканні Юлія не мала. Вчилася готувати по інтернету.
"Стартовий капітал складався лише з власних коштів. Пам'ятаю, знадобилося близько 4-7 тисяч гривень. На той момент формат пекарні був домашнім, тобто пекла на своїй власній кухні, тому велика частина необхідного начиння у мене вже була. Гроші потрібні були лише на закупівлю коробок, всіляких витратних матеріалів, візиток і відсутніх інструментів. Тому домашня пекарня окупилася в перші місяці. В подальшому гроші, які отримувала від пирогів, вкладала у подальший розвиток", - пояснює Юлія.
За п'ять років має власну пекарню і команду з 10 людей, які допомагають вети бугалтерський облік, робити доставку готових продуктів і пекти пироги. Також зараз Юля має інвестора.
"Виробництво у нас невелике, працює одна професійна піч, тому в день ми можемо приготувати до 35 пирогів і плюс маленькі десерти, печиво, цкерки. В місяць виходить до 500 пирогів. Цієї кількості достатньо, щоб говорити про рентабельність пекарні. За всю історію мого пекарства зараз відбувається найстабільніший потік замовлень, з нами співпрацюють 18 кав'ярень Києва, багато приватних замовлень", - каже Юлія.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Під час карантину вдалося запустити онлайн сироварню"
Пиріг в середньому коштує від 300 до 500 грн. В пекарні є солодкі, солоні і веганські пироги.
"Практично всі рецепти мої власні. Буває так, що беру за основу готовий рецепт, починаю його опрацьовувати і в підсумку змінюю до зовсім іншого продукту. Дуже люблю експериментувати над новими виробами, досвід дозволяє вже створювати власні технології і секрети", - додає Юлія.
Кожен пиріг супроводжує послання на паперовому орігамі- голубі з написом, який підіймає настрій
Українці, які мали власний малий та середній бізнес і збанкрутіли на карантині, їдуть на заробітки до Польщі.
Таких випадків значно побільшало, повідомляє Аналітичний центр компанії з міжнародного працевлаштування Gremi Personal
Коментарі