четвер, 03 жовтня 2013 10:52

Доля доларових депозитів в Україні зменшилася до 45%

Доля доларових депозитів в Україні зменшилася до 45%
Фото: tsn.ua

Вперше з 2008 року рівень доларизації за депозитами фізичних осіб в Україні знизився до 45%. Це при тому, що ще на початку року цей показник становив 51%, повідомив заступник голови правління НБУ, глава адміністративної ради ФГВФО Олексій Ткаченко.

Про це він сказав у ході круглого столу на тему " Реформа системи гарантування вкладів рік поспіль: результати для держави, вкладників і фінустанов", проведений з ініціативи Ліги фінансового розвитку за підтримки програми USAID/FINREP- II та тижневика "Дзеркало тижня. Україна ".

"Фактично повністю приріст за вкладами в цьому році забезпечено гривневими вкладами: з 57 млрд грн 54 млрд - це вклади в національній валюті", - констатував чиновник НБУ.

Ткаченко також звернув увагу на різницю в базових ставках за валютними і гривневими депозитами для відрахувань до Фонду гарантування вкладів ( 0,8 % і 0,5 % відповідно) і на підвищення Нацбанком норм обов'язкового резервування за валютними вкладами, що стимулює процеси зниження ставок за валютними вкладами на українському ринку.

У свою чергу заступник голови правління " Ощадбанку Росії " Ірина Князєва розповідала, що структура вкладів фізосіб у представленій нею фінустанові з початку року стала змінюватися в основному в масовому сегменті, тоді як заможні клієнти як і раніше тримають саме валютні депозити.

"Тобто великі внески, великі депозити продовжують розміщуватися в доларах США, в євро, у золоті. Це при тому, що ті ж золоті вклади не гарантовано ( Фондом гарантування вкладів - ред ) ", - зазначила банкір.

Зараз ви читаєте новину «Доля доларових депозитів в Україні зменшилася до 45%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути