пʼятниця, 18 листопада 2011 11:51

Розрахунки за російський газ в рублях є кроком до дефолту - Королевська

Розрахунки за російський газ в рублях є кроком до дефолту - Королевська

Народний депутат України фракції "БЮТ - Батьківщина", голова комітету Верховної Ради з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Наталія Королевська назвала запровадження розрахунку за російський газ у рублях ще одним кроком до дефолту України.

Про це вона сказала вчора, 18 листопада Gazeta.ua в Рівному.

"Вважаю, що це рішення неправильне. Ми наполягали на тому, аби це питання розглянули в парламенті, щоб почути обгрунтування, для чого уряд ухвалює його. Вважаю, що це додатковий шлях до економічного дефолту України", - сказала Королевська.

Коментуючи намір українського уряду взяти рублевий кредит в Росії, політик назвала такі дії неприпустимими.

"Коли б кредити давали в гривнях чи долларах, то я не бачила б особливої загрози. Адже доларизація нашої економіки допомагала утримувати курс гривня-долар, – сказала вона. - А ось прихід на цей ринок рублів і рішення щодо рублів для мене, наприклад, як кандидата економічних наук і моїх коллег, а це - відомі експерти-економісти, було звичайно дуже несподіваним. Ми не те, що не підтримуємо, а вважаємо такий крок категорично неприпустимим".

Королевська вважає, що через запровадження розрахунку за газ в рублях Україна нестиме подвійні витрати.

"В Україні немає вільного обігу рубля. Україна не отримує рублі за свої товари. Тобто тим самим ми змушенні будемо доллари, які в нас є, обмінювати на рублі й купувати за них газ. Україна нестиме подвійні втрати й тим самим, ще залучати й вводити рубль в додаткове використання в країні", - додала голова парламентського комітету.

Зараз ви читаєте новину «Розрахунки за російський газ в рублях є кроком до дефолту - Королевська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути