четвер, 02 квітня 2020 14:07

Додаток "Дія" спростить життя ФОПів

Додаток "Дія" спростить життя ФОПів
У додатку запустять комплекс електронних послуг для ФОПів. Фото:i.ytimg.com

Для фізичних осіб - підприємців на порталі "Дія" Міністерство цифрової трансформації України планує запустити комплекс електронних послуг.

Вони будуть зручними для фізичних осіб - підприємців: відкриття, внесення змін та закриття, про це повідомив віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на сторінці у Facebook.

"Це будуть дуже зручні та прості сервіси для громадян, мінімум кліків та часу - так, як ми мріємо зробити для всіх послуг", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Додаток "Дія" скачали понад 1,7 мільйона разів

За його словами, законопроєкт про осучаснення книги обліку доходів та податків, яку потрібно купувати та особисто реєструвати в органах Державної податкової інспекції, вже готовий до другого читання в парламенті.

Дозволили ФОПам не купувати та не реєструвати книги обліку доходів та податків, бо це вкрай незручно та майже недоступно в нинішніх умовах.

На час карантину фізичні особи - підприємці можуть вести облік доходів і витрат без використання книги обліку доходів, якщо її ведення мало розпочатися після встановлення карантину.

В Україні в тестовому режимі запустили онлайн-платформу для підприємців "Дія:Бізнес". Проєкт створили за рахунок підтримки приватного бізнесу. Державних коштів на нього не витрачали, пояснили в Міністерстві цифрової трансформації.

Зараз ви читаєте новину «Додаток "Дія" спростить життя ФОПів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути