понеділок, 12 жовтня 2020 18:17

Для заробітчан можуть покращити умови праці: деталі

Для заробітчан можуть покращити умови праці: деталі
У Раді ЄС хочуть, щоб схожі вимоги діяли і для агенцій у країнах за межами Євросоюзу. Фото: unsplash

Рада Європейського Союзу рекомендувала державам ЄС та Єврокомісії подбати про покращення умов працевлаштування та проживання працівників під час сезонних робіт.

Рекомендації можуть стосуватися і українців, передає "DW".

Державам пропонують надавати працівникам інформацію про їхні права та обов'язки зрозумілою для них мовою. Це може бути їхня рідна мова або ж та, яку вони, найімовірніше, розуміють.

Рада ЄС пропонує подумати над запровадженням чітких правил для агенцій з працевлаштування на сезонні роботи. Йдеться про те, щоб ці агенції не могли збирати надмірну чи незаконну плату за відправку людей в іншу країну на сезонні роботи.

За задумом Ради ЄС, агенції повинні надавати простою мовою інформацію про тривалість працевлаштування, нарахування зарплати та чи вираховується з неї оплата за помешкання, про умови роботи та оплату медичної допомоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зі Словаччини депортували десятки заробітчан. Серед них - українці

У Раді ЄС хочуть, щоб схожі вимоги діяли і для агенцій у країнах за межами Євросоюзу. Для цього в документі радять державам ЄС і Єврокомісії запровадити в угоди з третіми країнами положення про заборону нечесних практик рекрутування сезонних працівників. Наприклад, щоб із них не збирали надмірну плату за працевлаштування на сезонні роботи до ЄС.

Державам і Єврокомісії радять подбати про те, щоб сезонним працівникам не виплачували зарплату, нижчу за стандарти країни, де вони працюють. Також вони мають запобігти "експлуататорським практикам" і торгівлі людьми, які поїхали на сезонні роботи.

Грошові перекази від українських заробітчан впали на 11%. За 8 місяців вони переказали понад 7 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Для заробітчан можуть покращити умови праці: деталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути