понеділок, 21 жовтня 2013 09:09

Для наведення ладу на українських ринках розробили окремий закон

Для наведення ладу на українських ринках розробили окремий закон
Нині законодавчо прописані правила торгівлі лише за деякими видами ринків, наприклад, оптовим. Фото: relax.com.ua

Рада підприємців при Кабінеті міністрів розробила законопроект "Про ринки та про організацію торгівлі на ринках".

Як пише "Комерсант-Україна" у публікації "Ринки обнесуть правилами", у документі запропоновано класифікация ринків за конструкцією (криті, відкриті, комбіновані), часом діяльності (постійно діючі, сезонні, ранкові, вечірні), місцезнаходженням, видами торгівлі (опт/роздріб), товарною спеціалізацією.

Нині законодавчо прописані правила торгівлі лише за деякими видами ринків, наприклад, оптовим.

Створення та організація ринків стануть можливими тільки після перемоги в конкурсі, проведеному селищними, сільськими і міськими радами. Для участі в конкурсі юридична особа повинна подати затверджений паспорт ринку і бізнес-план на 20 років. Документи повинні містити зобов'язання створити протягом року громадське об'єднання продавців ринку, яке буде захищати їхні інтереси. Такі об'єднання також отримають право викупити частки в статутному капіталі керуючої компанії.

Дозвіл на організацію ринку буде видаватися безкоштовно на 20 років з можливістю пролонгації при виконанні умов бізнес-плану. Договір оренди з продавцем буде не менше п'яти років, а розмір орендної плати і тарифи на послуги на території комплексу будуть узгоджуватися з місцевою владою після затвердження Кабміном порядку визначення плати.

За словами керівника секретаріату ради Андрія Забловського, документ після погодження з громадськістю та державними органами вдасться передати в парламент лише у 2014 році.

Зараз ви читаєте новину «Для наведення ладу на українських ринках розробили окремий закон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути