Ексклюзиви
субота, 24 серпня 2019 13:15

Дизельне паливо Укрзалізниці постачатиме фірма, пов'язана з Коломойським

Дизельне паливо Укрзалізниці постачатиме фірма, пов'язана з Коломойським

Тендер на поставку дизеля Укрзалізниці на 500 млн грн виграла фірма, пов'язана з Коломойським.

Філія "Центр забезпечення виробництва" АТ "Українська залізниця" 22 серпня уклала 4 угоди про постачання дизельного палива на загальну суму 1,01 млрд грн.

Паливо поставлятимуть компанії "Оіл-Трейд 2018", "Торум", "Глуско Україна", повідомляє Цензор.НЕТ.

Закупівлі провели за скороченою переговорною процедурою, оскільки "Торум" і ТОВ "Торговий дім "Сокар Україна" подали перехресні скарги до АМКУ на п'ятьох дизельних тендерах Укрзалізниці , а потім" Торум "оскаржив ще 3 тендера. В очікуванні розгляду скарг 13 серпня залізниця оголосила екстрену закупівлю, тому що не було запасу палива. Без потрібного обсягу дизпалива міг бути зупинений рух залізничного транспорту, що могло призвести до значних негативних економічних і соціальних наслідків і негативно вплинути на обороноздатність держави в умовах війни.

Кременчуцький "Оіл-Трейд 2018" дніпрян Віталія Островського і Андрія Алексєєва зі статутним капіталом 1 тис грн вперше отримав державне замовлення. Номер телефону "Оіл-Трейд 2018" +380675527585 вказував на тендерах ТОВ "Альянс Еволюшн" із орбіти Ігоря Коломойського. Востаннє фірми з групи Коломойського отримували такі великі державні підряди на постачання палива 2014-го, коли Коломойський був губернатором Дніпропетровщини. Укрзалізниці "приватівці" поставляли паливо востаннє ще за часів прем'єрства Юлії Тимошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Нафтогазі пояснили, хто може купити дешевий газ на зиму

Столичний "Торум" входить до так званої групи Грановського-Адамовського (відома фірма "Трейд Коммодити"), яка за часів президента Петра Порошенка вигравала паливні підряди Міноборони, залізні дороги на мільярди гривень. "Ферст Груп" та інші "коммодівскі" фірми фігурують у кримінальній справі про заволодіння службовцями Укрзалізниці і групи осіб бюджетними коштами через підконтрольні підприємства.

"Глуско Україна" на початку року стало ексклюзивним постачальником зрідженого газу з заводів російської "Роснефти" і найбільшим імпортером цього палива в Україну. Воно належить швейцарській фірмі "Глуско Енерджі" ("Glusco energy SA") ізраїльського бізнесмена Нісана Моїсеєва, який є другом Віктора Медведчука - глави політради партії "Опозиційна платформа - За життя", кума президента Росії Володимира Путіна.

Зараз ви читаєте новину «Дизельне паливо Укрзалізниці постачатиме фірма, пов'язана з Коломойським». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути