вівторок, 20 липня 2021 10:58

Дизайнери сміття і пілоти космічних суден: нові професії українців

До 2030 року в Україні з'явиться понад 10 нових професій. Наприклад, потрібні будуть дизайнери сміття, пілоти космічних суден, консультанти з цифрової реабілітації.

Автор: Олена Луценко
  Більшість професій зникатимуть і потребуватимуть якісно нових навичок
Більшість професій зникатимуть і потребуватимуть якісно нових навичок

Дані отримали в дослідженні Центру "Розвиток корпоративної соціальної відповідальності" спільно з Career Hub.

Космічний пілот: у майбутньому управління космічними апаратами може стати такою самою професією, як і пілот пасажирського літака.

Менеджер з етичних джерел — це спеціаліст, який слідкуватиме за тим, щоб усі постачальники відповідали етичним стандартам, а також стежитиме за виробництвом у власній компанії.

Компаньйон для літніх: той, хто допомагатиме літнім людям у повсякденних справах і з прогулянками. Володітиме такими рисами, як-от терплячість, емпатія і гострі навички спостереження для моніторингу емоційних проблем.

Консультант із цифрової реабілітації - це фахівець, який володіє навичками психології та IT. Його завданням стане скорочення кількість часу, які його клієнти проводять у мережі та з гаджетами.

Менеджер із подорожей у віртуальній реальності. Його завдання – разом із художниками й програмістами формувати віртуальну реальність для подорожей. Такий фахівець повинен володіти навичками дизайну та програмування.

Виробник частин тіла - технолог, який створюватиме справжні частини тіла для спортсменів і солдатів. Серед необхідних навичок: знання з медицини, інженерії та ІТ.

Ще можуть з'явитися лікарі, які допомагатимуть збільшувати пам'ять, радники щодо цифрових валют, а також дизайнери сміття, які створюватимуть нові методи екологічної переробки та утилізації, пише OBOZREVATEL.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З початку пандемії зменшилася зарплата у третини українців - опитування

"Більшість професій зникатимуть і змінюватимуться не за формою, а за змістом, потребуватимуть якісно нових навичок. Оновлення змісту виникатиме завдяки поєднанню технологій та креативу. ІТ пронизуватиме практично всі сфери економіки. Актуалізується попит на міждисциплінарні знання, креатив та м'які навички. Зростатиме попит і на мультифункціонального працівника", - розповіли дослідники.

У червні більшість роботодавців пропонували заробітну плату у розмірі 9-12 тис. грн.

Найнижча зарплата, яку обіцяли компанії, - менш як 6 тис. грн. Водночас були ті, хто готовий платити понад 30 тис. грн на місяць, свідчать дані "Прозора Робота".

Більшість кандидатів погоджувалися працювати за зарплату в межах 8-13 тис. грн. При цьому розмір середньої зарплати у червні по країні становив 12 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Дизайнери сміття і пілоти космічних суден: нові професії українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути