Ексклюзиви
вівторок, 30 жовтня 2018 17:11

"Дешевий газ" коштував українцям 114 млрд на рік - Рева

"Дешевий газ" коштував українцям 114 млрд на рік - Рева
Кошти через субсидії потрапляють до тих, у кого низькі доходи. Дотування ціни на газ знижувало ціну навіть для тих, хто мав усі можливості самостійно оплачувати рахунки. Фото: Еспресо.TV

Надання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг - ефективніший механізм державної підтримки, ніж адміністративне регулювання цін на енергоносії.

"2014-го, до розширення програми житлових субсидій та зі зниженням ціни нижче ринкової, держбюджет компенсовував втрати Нафтогазу в обсязі 114 мільярдів гривень на рік. Усі отримували начебто дешевий газ. Пізніше заплатили його справжню ціну, але через бюджет. Цього року на субсидії витрачається близько 50 мільярдів гривень. Це вдвічі менше, ніж коли дотували Нафтогаз", - заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомили у Мінсоцполітики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що робити українцям, які не встигли оформити субсидію

Кошти через субсидії потрапляють до тих, у кого низькі доходи. Дотування ціни на газ знижувало ціну навіть для тих, хто мав усі можливості самостійно оплачувати рахунки.

Будь-яке зниження ціни нижче ринкової вимагає подальшого фінансування різниці з державного бюджету. Тобто за рахунок коштів платників податків.

В Україні 7 млн домогосподарств мають право на субсидію за спрощеними правилами оформлення допомоги.

З 1 жовтня 2018-го при розрахунку субсидії в дохід не враховують аліменти чи дотації на вирощування великої рогатої худоби. Субсидію можуть отримати ті громадяни, хто має заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску з вини роботодавця. Також ті, опалювальна площа житла яких не перевищує 120 кв. м для квартири та 200 кв. м для індивідуального будинку.

Зараз ви читаєте новину «"Дешевий газ" коштував українцям 114 млрд на рік - Рева». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути