четвер, 17 вересня 2020 17:42

Держбюджет-2021: які витрати збільшили в кілька разів

У новому держбюджеті доходи закладено на рівні 1 трлн 71 млрд грн, а витрати – 1 трлн 331 млрд. При цьому витрати за деякими статтями зросли більш ніж удвічі.

На наступний рік закладено значну суму на підготовку національних збірних України до Паралімпійських і Дефлімпійських ігор. Обидва змагання відбудуться 2021 року, на підготовку виділено 2,4 млрд грн. Витрати на 2020 рік становили 50,8 млн грн. Також збільшують фінансування розвитку спорту серед людей з інвалідністю – з 417,8 млн до 1,1 млрд грн.

Більше бюджетних грошей наступного року отримає Міністерство цифрової трансформації. На електронне урядування передбачено 933 млн грн порівняно з 30,8 млн грн цього року. Фінансування національної програми інформатизації збільшать із 73,6 млн до 602 млн грн, пише "Слово і діло".

Зростуть видатки на Міністерство реінтеграції окупованих територій. На грошові компенсації людям, чиї будинки або квартири було зруйновано внаслідок російської агресії, передбачено 114 млн грн. На цей рік - 20 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді згадали про "внучок і дідусів" і хочуть бачити Зеленського

Удвічі більше коштів передбачили на виготовлення державних нагород та пам'ятних знаків – 26,6 млн грн. У два з половиною рази зростуть видатки на фінансування статутної діяльності політичних партій – до 697,1 млн грн.

Автор: "Слово і Діло"
  Видатки на деякі статті бюджету суттєво зросли
Видатки на деякі статті бюджету суттєво зросли

Верховна Рада ухвалила законопроєкт, який передбачає перенаправлення 2,2 млрд грн субсидій на ремонт доріг.

Зараз ви читаєте новину «Держбюджет-2021: які витрати збільшили в кілька разів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути