понеділок, 20 квітня 2015 14:09

Держбюджет буде наповнений завдяки детінізації - Білоус

Держбюджет буде наповнений завдяки детінізації - Білоус

Державна фіскальна служба України зуміє впоратися із завданням по наповненню держбюджету в 2015 році, якщо в країні не станеться яких-небудь суспільних потрясінь або не загостриться ситуація в зоні АТО. Про це в інтерв'ю сказав екс-голова ДФС Ігор Білоус.

"Якщо не буде загострення в зоні АТО або якихось суспільних потрясінь, то надходження відповідатимуть плану, а, може, і перевищать його. За підсумками першого кварталу ми зібрали на 55,4% більше доходів в порівнянні з аналогічним періодом 2014 року. У тому числі ПДВ - на 4,7 млрд грн. або 32%, податку на прибуток - на 1,5 млрд грн. або 11%, акцизу - більш ніж на 60%. При цьому в березні 2015 року переплати скоротилися на 2,9 млрд грн. або 6,8%", - повідомив Білоус.

Екс-чиновник вважає, що причиною понадпланового наповнення бюджету послужили не інфляція і девальвація, а детінізація економіки. "Головна причина - це детінізація, яку ми проводили весь цей час, і ті зміни і новини, які нам вдалося упровадити. Введені на початку 2015 року зміни в спрощену систему оподаткування вже приносять результати. За січень-лютий ці надходження виросли на 25% порівняно з аналогічним періодом 2014 року. Це при тому, що ставки були понижені в півтора-два рази.

Хто б що не говорив, я вважаю, що ми зробили немало. Розумієте, бізнес, який хотів закритися, вже закрився і податків не платить. Залишився бізнес, який продовжує свою роботу і продовжить платити податки. Ризики - це "Укрнафта" і "Нафтогаз". "Укрнафта" як не хотіла платити податки в 2014 році, так і не платить їх у цьому", - говорить Білоус.

Зараз ви читаєте новину «Держбюджет буде наповнений завдяки детінізації - Білоус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути