Ексклюзиви
четвер, 17 березня 2022 12:24

Дефолт Росії відкладається. Пояснюємо чому

Дефолт Росії відкладається. Пояснюємо чому
Росія вирішила заплатити відсотки валютою, а не рублями. Дефолт відкладається. Фото: Getty Images

Мінфін Росії дав вказівку виплатити валютою $117 млн відсотків за двома купонами єврооблігацій. Тепер кошти мають потрапити на рахунок платіжного агента Citibank. Якщо це відбудеться, дефолт буде відтермінований.

Платіж за двома єврооблігаціями, який мав пройти у середу, 16 березня, був першим випробуванням для Москви з виконання своїх зобов'язань за зовнішнім боргом після введення західних санкцій, пише Reuters.

Варто зазначити, що раніше Міністерство фінансів РФ планувало направити еквівалентну суму відсоткових платежів в рублях. Якщо платіж в доларах не дійде до іноземних власників облігацій, що, за даними рейтингового агентства Fitch, це буде суверенний дефолт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без Samsung, без ліків, замість кави – цикорій. Список санкцій проти РФ за минулу добу

Станом на зараз власник облігацій з Європи повідомив Reuters, що деякі власники російських суверенних доларових облігацій, які повинні були отримати купонну виплату в середу, досі не отримали кошти.

Росія має 15 міжнародних облігацій номінальною вартістю близько 40 мільярдів доларів в обігу, близько половини з них належать міжнародним інвесторам.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Дефолт Росії відкладається. Пояснюємо чому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути