понеділок, 08 лютого 2021 10:41

Дефіціт Пенсійного фонду зростає: назвали причину

Дефіціт Пенсійного фонду зростає: назвали причину
Ситуація у Фонді погіршується з кожним роком. Фото: pexels.com

1-й місяць 2021 року Пенсійний фонд України завершив із дефіцітом. Із запланованих 22 млрд єдиного соцвнеску, було зібрано 19,9 млрд грн.

Загальні доходи Фонду становлять 33,8 млрд. З них власні надходження – 22,8 млрд, а надходження з держбюджету – 13,8 млрд, йдеться в даних ПФУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За затримку пенсій і зарплат виплачуватимуть компенсації

Одною з причин є скасування у лютому 2020-го високих штрафів за роботу співробітників без офіційного оформлення. Це призвело до тінізації праці.

Ситуація у Фонді погіршується з кожним роком, бо в Україні зростає кількість зарплат у конвертах і неоформлених працівників. Через високу тіньову зайнятість Пенсійному фонду не вистачає коштів на те, щоб повністю компенсувати витрати на пенсії, пояснює Obozrevatel.

За рік в Україні, з липня 2019-го по липень 2020-го, кількість співробітників, які сплачують внесок до Пенсійного фонду, скоротилася на 565 тис. осіб.

При 1-й реєстрації легкових авто українці повинні платити пенсійний збір. Для визначення суми знадобляться дані про вартість автомобіля.

Зараз ви читаєте новину «Дефіціт Пенсійного фонду зростає: назвали причину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути