понеділок, 02 липня 2018 12:04

Де в Україні продукти коштують найдорожче

Де в Україні продукти коштують найдорожче
Найдорожче продукти харчування купують жителі Києва, Закарпаття та Херсонщини. Фото: ukrinform.fr

В Україні у травні найвищі ціни на продукти зафіксували у Києві та Закарпатті.

"У столиці одразу вісім соціальних продуктів мають найвищу ціну серед усіх регіонів України. Друге місце посідає Закарпаття з сімома продуктами з найвищою вартістю. Третя позиція у Київщини, четверта — Херсонщини. До п'ятірки найдорожчих увійшла Волинська область", - написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

За його словами у Києві найвищі ціни на пшеничний хліб – 32,1 грн за кг. Середня ціна в Україні — 19,3 грн. Яйця продають по 29,4 грн за десяток. Середня ціна в Україні — 24,2 грн. Сало коштує 99,2 грн, по країні – 68,8 грн.

"На Закарпатті рис продають по 26,8 гривні за кілограм, в Україні загалом – 23,4 гривні. Борошно пшеничне — по 11,2 гривні, середня вартість – 9,9 гривні. Морожена риба коштує 74,1 гривні за кілограм, в Україні — 69,6 гривні. Водночас у Київській області кілограм гречки коштує найдорожче по Україні — 21 гривня. Середня ціна в Україні — 17,4 гривні. Яловичину тут продають по 136,6 гривні за кілограм. Середня ціна в країні — 124,5 гривні", - каже Дорошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна на 40% знизила виробництво житнього хліба

На Херсонщині куряче філе, сметана і картопля коштують на 5-6 грн дорожче, ніж по Україні. Волинь має найвищі цінники на пшоно – 21,2 грн за кг при середніх по Україні – 17,9 грн. Дорого коштує молоко — 23,8 грн. В Україні – 22,1 грн.

"У Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій, Івано-Франківській, Кіровоградській, Миколаївській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій та Чернігівській області немає жодної позиції продуктів з найвищою ціною. Водночас півроку тому, у листопаді 2017-го, лідером рейтингу із сімома пунктами була Донецька область. У регіоні фіксували найвищі ціни на житній хліб, борошно, гречку, соняшникову олію, сметану, сири м'які жирні та моркву", - підсумував Дорошенко.

В Україні за перші п'ять місяців 2018 року на 5,2% зросло виробництво ковбаси. З січня по травень 2018-го українські підприємства виробили 97 тис. т ковбаси і ковбасних виробів.

Зараз ви читаєте новину «Де в Україні продукти коштують найдорожче». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути