неділя, 13 вересня 2020 21:10

Де найбільш вигідна оренда житла: рейтинг міст

Восени попит на зйомне житло досягне свого піку: закінчується сезон відпусток, росте ділова активність, студенти шукають альтернативу гуртожитку.

Аналітики Picodi.com вивчили пропозиції на ринку нерухомості, співвіднесли їх із середньою заробітною платою і склали рейтинг доступності житла.

Серед 22 міст рейтингу найвища середня вартість оренди однокімнатної квартири в столиці - 13 420 грн/міс. Друге місце займає Одеса - 10 220 грн/міс. Замикає трійку найдорожчого орендованого житла Дніпро - 10 020 грн/міс. Найдешевше зняти квартиру можна в Кропивницькому - там середня вартість оренди становить 4090 грн/міс.

Не варто забувати про рівень доходів, який в різних містах сильно відрізняється. Найвищу середньомісячну зарплату в другому кварталі 2020 року зафіксували в Києві - 12572,5 грн/міс. після вирахування податків.

Автор: picodi.com
  Рейтинг українських міст
Рейтинг українських міст

Найвигідніше співвідношення вартості найму житла до зарплати в Кропивницькому. Там сім'я з 2-х осіб, які працюють із середньостатистичною зарплатою витратить на оренду 27,5% від свого місячного доходу. При цьому за рівнем зарплати місто займає 14 рядок рейтингу. Одними з найдоступніших виявилися Житомир і Миколаїв: 35,5% і 35,7% відповідно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На ринку новобудов - криза: експерт назвав причину

Курортна Одеса стала антилідером рейтингу. Її жителі змушені витрачати 64% свого доходу на оренду житла. Можливо, це відбувається в результаті конкуренції місцевих жителів з туристами. Слідом йде Дніпро, де найм квартири "з'їдає" 59,7% доходу сім'ї. Кияни віддають за оренду однокімнатної квартири 53,4% від загального доходу в місяць.

Рейтинг базується на порівнянні вартості оренди однокімнатних квартир площею від 40 м² у вересні 2020 року з середнім доходом сім'ї з двох чоловік.

У Києві в серпні найдешевше орендували однокімнатну квартиру площею 30 м² на вул. Пирогівський шлях у Голосіївському районі - 6000 грн.

Зараз ви читаєте новину «Де найбільш вигідна оренда житла: рейтинг міст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути