понеділок, 15 серпня 2011 17:06

Цушко пригрозив "виявити діагноз" та "полікувати" фармацевтів

Цушко пригрозив "виявити діагноз" та "полікувати" фармацевтів

Антимонопольний комітет ретельно дослідить фармацевтичний ринок України, виявить "хвороби", поставить "діагноз" та розпочне "лікування".

Про це заявив голова відомства Василь Цушко під час наради з представниками фармацевтичної галузі щодо дотримання конкуренційного законодавства, повідомляє прес-служба АМКУ.

"Дослідження забезпечить належне функціонування фармацевтичного ринку у розрізі конкурентного законодавства. Для цього необхідно об'єднати зусилля. Результати цієї роботи мають відобразитися у чесних правилах поведінки, за якими працюватиме галузь", - підкреслив він.

Підставою для проведення антимонопольних перевірок учасників фармацевтичного ринку стало значне перевищення цін на окремі лікарські засоби в Україні. Прес-служба зазначає, що йдеться про такі препарати, як "Фурадонін", "Мукосан", "Гепарин", "Церегін".

Аналогічна ситуація склалася з оболонковими контрацептивами та дитячими підгузками іноземного виробництва, ціни на які в Україні у декілька разів вищі за ціни в країнах-виробниках, наголошують в АМКУ.

За результатами наради з метою врегулювання цінової ситуації на ринку прийнято рішення створити робочу групу.

До її складу увійдуть фахівці з Комітету, представники аптечних асоціацій, виробники та дистриб'ютори лікарських засобів.

Зараз ви читаєте новину «Цушко пригрозив "виявити діагноз" та "полікувати" фармацевтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути