пʼятниця, 05 жовтня 2012 17:06

Чорновіл назвав угоду про ЗВТ у СНД "кримінальним документом"

Чорновіл назвав угоду про ЗВТ у СНД "кримінальним документом"
Тарас Чорновіл: немає гарантії, що речі, які є в договорі про вільну торгівлю з СНД, будуть реалізовані. Фото: glavcom.ua

Договір про вступ України до зони вільної торгівлі є "кримінальним документом".

Таку думку висловив позафракційний народний депутат, перший заступник голови комітету Верховної Ради у закордонних справах Тарас Чорновіл у ефірі "Ера-FM".

"Ми ніколи не були проти зони вільної торгівлі у рамках СНД, вона не суперечить євроінтеграції, вона не суперечить будь-яким іншим нормальним напрямкам розвитку і в принципі Україні потрібна. Ідея того, що потрібно підписувати угоду, була безумовна. Але документ, який голосувався у Верховній Раді, не має ніякого стосунку до назви "зона вільної торгівлі". Більше того, я скажу, що це фактично кримінальний документ", - сказав він.

Пояснюючи свою позицію, політик заявив:

"За що засудили Юлію Тимошенко? За те, що вона нібито порушила якісь директиви. Але директиви, які були видані президентом України по зоні вільної торгівлі в рамках СНД, були зовсім на інший документ. У Санкт-Петербурзі прем'єр-міністр підписав зовсім не те, на що його уповноважував президент".

Чорновіл наголосив на великій кількості товарних виключень в угоді про ЗВТ у рамках СНД.

"У цьому документі є суб'єкти двох рівнів. Частина країн є членами Митного союзу, вони не є правосуб'єктними, самостійними у прийнятті рішень - все вирішується в Москві на основі того, що Росія має абсолютну більшість голосів. Ні Казахстан, ні Таджикистан, ні Киргизстан, ні Білорусь свого голосу не мають. Коли правила Митного союзу суперечать правилам вільної торгівлі в СНД, то діють саме перші. Тобто ми не маємо гарантії, що речі, які є в договорі про вільну торгівлю з СНД, будуть реалізовані", - зазначив Чорновіл.

Зараз ви читаєте новину «Чорновіл назвав угоду про ЗВТ у СНД "кримінальним документом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути