пʼятниця, 19 лютого 2021 12:09

Чому зростають ціни на цукор і зерно

Чому зростають ціни на цукор і зерно
Україна повторює світові сировинні цінові тренди. Фото: unsplash

Упродовж останніх місяців ціни на цукор тримаються на позначці вищій на 30-40%, ніж у світі. Підвищуються ціни і на зерно.

Такі зміни спричинили подорожчання кондитерських виробів на 10%, передають "Українські новини".

Голова асоціації "Укркондпром" Олександр Балдинюк серед причин зростання цін називає подорожчання сировини у світі.

"Україна повторює світові сировинні цінові тренди, але з внутрішньою специфікою. Наприклад, ціна на цукор в Україні кілька місяців є на 30-40 відсотків вищою за світові ціни. Можна було б імпортувати цукор, але заважає заборонне мито", — сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яйця знову подорожчають

Олександр Балдинюк додає, що ціни на зерно також зростають.

"Багато країн завбачливо закуповують пшеницю, жито, масло, поповнюючи свої держрезерви. Потім сировину продаватимуть, щоб пом'якшити цінові диспропорції на внутрішніх ринках", - додає експерт.

З його слів, Україна експортує мільйони тонн зерна і фактично скасувала можливість застосування таких товарних інтервенцій. Олександр Балдинюк переконаний, що через це внутрішня ціна тримається на високому рівні.

За тиждень картопля подорожчала на 14% через різке погіршення погоди.

Зараз ви читаєте новину «Чому зростають ціни на цукор і зерно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути