Ексклюзиви
Пʼятниця, 19 лютого 2021 12:09

Чому зростають ціни на цукор і зерно

Чому зростають ціни на цукор і зерно
Україна повторює світові сировинні цінові тренди. Фото: unsplash

Упродовж останніх місяців ціни на цукор тримаються на позначці вищій на 30-40%, ніж у світі. Підвищуються ціни і на зерно.

Такі зміни спричинили подорожчання кондитерських виробів на 10%, передають "Українські новини".

Голова асоціації "Укркондпром" Олександр Балдинюк серед причин зростання цін називає подорожчання сировини у світі.

"Україна повторює світові сировинні цінові тренди, але з внутрішньою специфікою. Наприклад, ціна на цукор в Україні кілька місяців є на 30-40 відсотків вищою за світові ціни. Можна було б імпортувати цукор, але заважає заборонне мито", — сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яйця знову подорожчають

Олександр Балдинюк додає, що ціни на зерно також зростають.

"Багато країн завбачливо закуповують пшеницю, жито, масло, поповнюючи свої держрезерви. Потім сировину продаватимуть, щоб пом'якшити цінові диспропорції на внутрішніх ринках", - додає експерт.

З його слів, Україна експортує мільйони тонн зерна і фактично скасувала можливість застосування таких товарних інтервенцій. Олександр Балдинюк переконаний, що через це внутрішня ціна тримається на високому рівні.

За тиждень картопля подорожчала на 14% через різке погіршення погоди.

Зараз ви читаєте новину «Чому зростають ціни на цукор і зерно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 26233
Голосування Чи подорожчають продукти через відміну державного регулювання цін?
  • Так, виробники і магазини скористаються цим
  • Так, але подорожчають тільки найпопулярніші товари
  • Ні, будуть лише сезонні коливання цін
  • Деякі товари подешевшають
  • Державне регулювання - це радянський пережиток. Його треба відмінити
Переглянути