четвер, 18 лютого 2021 16:16

Яйця знову подорожчають

Яйця знову подорожчають
Середня ціна на яйця зросла на 18%, до 32,31 грн. Фото: pexels.com

В Україні скоротилося виробництво яєць. За січень вітчизняні підприємства виробили 657 млн шт. Це на 23% менше, ніж за аналогічний період торік.

Зменшуватись обсяги виробництва почали з вересня 2020 року. Основними причинами аналітики називають збільшення собівартості виробництва через зростання цін на зернові та зменшення експорту яєць, пише Український клуб аграрного бізнесу - УКАБ.

"Зменшення пропозиції від промислових підприємств призвело до зростання цін на внутрішньому ринку. У січні 2021 року середня ціна на яйця зросла на 18 відсотків, до 32,31 гривні за десяток", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У світі підвищуються ціни на продукти: що подорожчало найбільше

За прогнозами аналітиків УКАБу, у найближчій перспективі ціни на яйця все ж стабілізуються, а потім почнуть падати. Це залежатиме від потепління, після якого на ринках зростатиме пропозиція домашніх яєць.

В Україні коливається ціна на хліб. Житній хліб дещо подешевшав, білий та житньо-пшеничний хліб подорожчали на 5% та 9% відповідно.

Зараз ви читаєте новину «Яйця знову подорожчають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути