середа, 17 жовтня 2018 16:33

Чому українці можуть відмовитися від банківських карток

Чому українці можуть відмовитися від банківських карток
З наступного року банківська картка як платіжний інструмент може стати не популярною. Частіше переказуватимуть кошти з рахунку на рахунок. Фото: 5 канал

До 2019-го в Україні запровадять систему миттєвих платежів. Переказувати кошти з рахунку на рахунок стане простіше. Це може знизити інтерес до платіжних карток.

"Україна переходить на новий стандарт ISO 20022, який є основою для миттєвих платежів. Також на стандарт IBAN, що дозволяє вказувати один реквізит. Так роблять в усьому світі. Тому картка як платіжний інструмент може стати непопулярною. Зручніше буде переказувати кошти з рахунку на рахунок", - заявила заступник директора департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку НБУ Наталія Лапко, передає "Інтерфакс".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Попередили про нове шахрайство з банківськими картками

До 2020-го нові стандарти стануть обов'язковими для всіх клієнтів банків при здійсненні грошових переказів.

Перехід української платіжної інфраструктури на міжнародний стандарт Нацбанк запустив наприкінці 2016-го. Остаточний перехід запланований на жовтень 2019-го.

У світі та в Україні скорочується кількість банківських відділень. Збільшується кількість тих, хто користується онлайн-банкінгом. З 1 квітня по 1 жовтня в Україні кількість банківських відділень скоротилася з 9,440 тис. до 8,750 тис. Найбільше відділень закрив Ощадбанк - 383. Приватбанк закрив 177 відділень. Укрсоцбанк - 65.

Зараз ви читаєте новину «Чому українці можуть відмовитися від банківських карток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути