Ексклюзиви
середа, 17 липня 2019 21:10

Чому українці часто змінюють роботу: думка експерта

Чому українці часто змінюють роботу: думка експерта
Одна із причин зміни роботи - низька заробітна плата. Фото: Depositphotos

Українці звільняються з роботи через низьку зарплату, відсутність розвитку та конфлікти з начальством, розповів Gazeta.ua hr-менеджер Михайло Притула.

"Нову роботу шукають, якщо працівник професійно виріс, а компанія відмовляється піднімати заробітну плату. Крім того, кожен хоче працювати у сучасній компанії, яка розвивається. Якщо цього не відбувається, затримуватися довше, ніж рік на одному місці немає сенсу", - пояснює експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від обідів до масажу: чим роботодавці заманюють працівників

За його словами, часто керівниками стають молоді люди, які ще не вміють керувати підлеглими. Тому не можуть знайти з ними спільної мови.

"Раніше всі хотіли працювати у крупній стабільній компанії з білою зарплатою та соціальним пакетом. Зараз це відійшло на другий план. Люди не женуться за офіційною зарплатою, а погоджуються на виплати у конверті. Головне, щоб платили гарно. Хочуть займатися останніми технологіями та професійно зростати. Адже розуміють, що треба навчатися чомусь новому, щоб бути затребуваним на ринку праці", - резюмував Михайло Притула.

В Україні зросла кількість пропозицій сезонної роботи. Найбільше вакансій у Києві, Харкові, Дніпрі та Львові. Під час курортного періоду активно пропонують вакансії в Одесі, Миколаєві, Запоріжжі та Херсоні.

Зараз ви читаєте новину «Чому українці часто змінюють роботу: думка експерта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути