вівторок, 29 травня 2018 17:52

Чому субсидія заважає українцям економити

Чому субсидія заважає українцям економити
За останні чотири роки соціальний норматив на газ для індивідуального опалення переглядався чотири рази. Він знизився з 11 до 4,5 кубів на кв м опалюваної площі на місяць. Фото: dpchas.com.ua

Українці, які отримують субсидію, витрачають на 20% газу більше, ніж ті, хто платить повну ціну за ресурс.

На основі даних 60 тис. сімей в Кіровоградській області за два останні опалювальні періоди, субсидіанти використали щонайменше в півтора рази більше газу, ніж несубсидіанти, пише Економічна правда.

Часто домогосподарства, які отримують субсидію, не платять за газ взагалі. Тому не економлять. Проблема у тому, що субсидії нараховують за соціальними нормативами. У багатьох випадках вони більші за фактичне споживання газу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кому доведеться повернути субсидію державі

За останні чотири роки соціальний норматив на газ для індивідуального опалення переглядався чотири рази. Він знизився з 11 до 4,5 кубів на кв м опалюваної площі на місяць.

Також переглядалися регіональні коефіцієнти для окремих регіонів та поверховості будівель. Тривалість опалювального періоду та соціальна норма житла, на яку нараховується субсидія.

Министерство социальной политики изменило форму заявления и декларации о доходах для оформления субсидии. В последний появилась графа - другие доходы. Предлагают записывать дополнительные средства, получили от сдачи квартир в аренду, зарубежные заработки.

Зараз ви читаєте новину «Чому субсидія заважає українцям економити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути