середа, 09 вересня 2020 11:38

Чому гроші з Covid-фонду йдуть на дороги: відповідь президента

Чому гроші з Covid-фонду йдуть на дороги: відповідь президента
Багато коштів витрачено на дороги, які йдуть до опорних лікарень. Фото unsplash.com:

Президент Володимир Зеленський повідомив, що з Фонду боротьби з Covid-19 витратили трохи більше 20% коштів. Гроші виділяли, зокрема, і на важливі інфраструктурні об'єкти - дороги, які йдуть до лікарень або шкіл.

"До Covid-фонду забиралися кошти з інших програм, щоб ми були спокійні. Деякі речі, які будуть пов'язані принаймні з лікарнями, іншими програмами, ми потроху відкриватимемо", - каже Зеленський.

Він пояснив, чому гроші з Covid-фонду виділяли на інфраструктуру, пише "Інтерфакс-Україна".

"Наприклад, до деяких лікарень потрібно доїхати. Багато коштів витрачено на дороги, які йдуть до опорних лікарень або до шкіл, і це потрібно робити", - сказав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гроші, призначені для субсидій, віддадуть на ремонт доріг

Зеленський також зазначив, що щомісяця з Covid-фонду витрачаються мільярди на підтримку українських громадян, пенсіонерів, людей, які не отримують зарплати.

"На державних підприємствах у період Covid люди отримують зарплату тоді, коли все зупинено у світі, впав і експорт, й імпорт", - зазначив він.

Станом на початок липня, тільки 15% коштів, які вже було виділено з Фонду для боротьби з коронавірусом, пішли на медичну галузь. Верховна Рада в червні дозволила використовувати кошти з коронавірусного фонду на ремонт доріг. На це планують виділити 35 млрд грн, близько 5,8 млрд грн вже розподілили.

Зараз ви читаєте новину «Чому гроші з Covid-фонду йдуть на дороги: відповідь президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути