четвер, 27 серпня 2020 10:51

Із Covid-фонду на дороги витратили більше, ніж на лікарні

Станом на початок липня, тільки 15% коштів, які вже було виділено з Фонду для боротьби з коронавірусом, пішли на медичну галузь.

За кількома статтями витрат кошти з Фонду боротьби з Covid-19 вже розподілено. Наприклад, на допомогу в разі безробіття через епідемію на безповоротній основі виділили 1 млрд 277 млн, на допомогу з безробіття для своєчасної виплати – 2 млрд 972,5 млн.

У повному обсязі держава розрахувалася за проведення пробного ЗНО. Воно не відбулося, і учасникам повернули 52,4 млн грн. На страхові виплати медпрацівникам витратили 233,3 млн грн запланованих коштів, на забезпечення готовності й реагування "Центру охорони здоров'я кримінально-виконавчої служби" на спалахи Covid-19 - 23,7 млн грн, пише "Слово і діло".

У фонді передбачено 41,2 млн грн на забезпечення готовності установ охорони здоров'я ДУС до спалахів коронавірусу. Цих коштів ще не витратили. Як і 100 млн грн на закупівлю апаратів штучної вентиляції легенів. Аналогічна ситуація із засобами, передбаченими на закупівлю устаткування для приймальних опорних лікарень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За добу від коронавірусу в Україні померла рекордна кількість людей

Верховна Рада в червні дозволила використовувати кошти з коронавірусного фонду на ремонт доріг. На це планують виділити 35 млрд грн, близько 5,8 млрд грн вже розподілили.

На доплати військовим Держприкордонслужби, які забезпечують роботу під час карантину, розподілили 84,4 млн з 103,8 млн запланованих, на доплати поліцейським – 1,7 млрд з 2,3 млрд запланованих.

Автор: "Слово і діло"
  Як використовують гроші Фонду
Як використовують гроші Фонду

Фонд для боротьби з коронавірусом обсягом 66 млрд грн створили на початку квітня. Станом на 14 серпня, із нього витратили понад 19 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Із Covid-фонду на дороги витратили більше, ніж на лікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути