пʼятниця, 23 лютого 2018 21:10

Чому дорожчають банани

Чому дорожчають банани
На гуртових ринках за кілограм якісних бананів необхідно заплатити 45-47 грн. Фото: ukr.media

В Україні за останні кілька днів помітно зросла вартість бананів. Фрукти подорожчали на 10%. З початку місяця - більше, ніж на 20%.

На гуртових ринках за кілограм якісних бананів необхідно заплатити 45-47 грн. За ціною 38-44 грн за кг продають залишки фруктів не дуже високої якості, пише "Інфо-Шувар".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подорожчала улюблена страва українців

Фахівці наголошують, що подорожчання бананів обумовлено істотним зниженням світового врожаю. Через несприятливі погодні умови, холодну і похмуру погоду валове виробництво бананів знизилося на 18-20%.

Щоправда підвищення цін майже не вплинуло на попит. За даними експертів, за перші два місяці зими Україна імпортувала майже 47 тис. тонн бананів. Це на 5% більше, ніж в аналогічний період минулого року. Тоді вони коштували майже на 60% дешевше.

На кінець січня кілограм апельсинів коштував 30 грн. Це на 15 грн менше, ніж було у грудні минулого року. Лимони на оптовому ринку Києва продавали по 38 грн за кг. За місяць ціна впала на 7 грн. На 1 грн подорожчали вітчизняні яблука. Станом на 31 січня у середньому вони коштували 14 грн за кг.

Зараз ви читаєте новину «Чому дорожчають банани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути