Ексклюзиви
середа, 16 червня 2021 16:31

Чому дешеву українську картоплю не завозять у супермаркети - пояснення

Ціна молодої картоплі, вирощеної в Україні, на гуртових ринках коливається від 6 грн до 10 грн. У супермаркетах зараз переважно розпродують імпортну, вартістю від 25 грн/кг.

Автор: Олена Луценко
  На ринках багато картоплі, вирощеної в Україні
На ринках багато картоплі, вирощеної в Україні

"Це тому, що мережі супермаркетів закуповують великі партії картоплі за кордоном. Її ціна 25-30 гривень. Поки її не продадуть, дешева українська не з'явиться на прилавках. Маючи якісний український товар, ми експортуємо його в Білорусь, а от доправити на власні ринки не можемо. Цінник вітчизняної картоплі, яка все ж потрапила на полиці, вимушено високий, оскільки залишається нерозпроданим завезений продукт. Молдова й Білорусь на період збирання картоплі обмежують ввезення з-за кордону. Не маючи можливості експортувати, ми фактично замкнені на власному ринку. Натомість зарубіжні виробники мають дозволи на ввезення", - написав у Facebook член ради директорів Української асоціації виробників картоплі Сергій Рибалко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Картопля вже ніколи не буде дешевою - експерт

Упродовж останніх п'яти років імпорт помідорів і огірків в Україну збільшився вдвічі. Найбільше помідорів завозять у травні, а огірків - узимку. У червні - жовтні мінімальні постачання, бо є свої овочі. Торік ввезли 87 тис. т помідорів і 21 тис. т огірків.

Зараз ви читаєте новину «Чому дешеву українську картоплю не завозять у супермаркети - пояснення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути