Ексклюзиви
пʼятниця, 30 жовтня 2020 17:25

Ціни зростають: де найвигідніше орендувати житло

Ціни зростають: де найвигідніше орендувати житло
Найвигідніший для оренди район - Деснянський. Фото: unsplash

Вартість довгострокової оренди квартир у Києві зросла від 2% до 26% залежно від району. Кількість пропозицій значно збільшилася.

Передає результати дослідження онлайн-сервісу OLX УНІАН.

"Якщо у квітні-червні орендовані квартири стартували з 6,5 тис. грн за однокімнатку в Деснянському районі та досягали максимальних 45,6 тис. грн за трійку на Печерську, то в липні-вересні діапазон цін склав 7 тис. грн - 49,4 тис. грн", - сказано в пресрелізі OLX.

Відзначається, що з другого по третій квартал в Києві стали здавати більше житла.

"Найпомітніше збільшилася кількість вільних трикімнатних квартир у Дарницькому та Подільському районах - на 34%, у Дніпровському - на 46%, і в Деснянському - на максимальні 55%", - сказано в прес-релізі OLX.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оренда житла: назвали основні тенденції на ринку нерухомого майна

Найвигідніший для оренди район - Деснянський: однокімнатка обійдеться в 7 тис. грн/місяць, двокімнатка - 8 тис. грн, трійка - 10 тис. грн. Пропозицій вистачає: 2,5 тис., 1,6 тис. і 460 шт. відповідно.

На другому місці Святошинський район, де однокімнатні квартири здають у середньому по 8 тис. грн на місяць, двокімнатні - по 10 тис. грн і трикімнатні - по 13 тис. грн. Вибрати житло тут можна з 3,2 тис., 1,8 тис. і 510 оголошень відповідно.

Вигідно також знімати однушки в Подільському районі, де орендна плата - 8,5 тис. грн, і понад 1,8 тис. варіантів за липень-вересень; Дніпровському - 9 тис. грн, і понад 2,9 тис. варіантів; і на Оболоні - 9 тис. грн, і понад 3,1 тис. варіантів.

Найвища середня вартість оренди однокімнатної квартири - у столиці, 13 420 грн/міс. Друге місце посідає Одеса - 10 220 грн/міс. Замикає трійку найдорожчого орендованого житла Дніпро - 10 020 грн/міс. Найдешевше винайняти квартиру можна в Кропивницькому - там середня вартість оренди становить 4090 грн/міс.

Зараз ви читаєте новину «Ціни зростають: де найвигідніше орендувати житло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути