субота, 13 травня 2017 02:51

Ціни на продукти підскочили до європейського рівня

Ціни на продукти підскочили до європейського рівня
Ціни на продукти харчування зрівнялись з європейськими. Фото: Infokava

Ціни на продукти харчування в Україні зрівнялися з європейськими.

"Ціни далі рости не будуть. На сьогоднішній день є два фактори, які кажуть, що ми досягли стелі. З одного боку - це купівельна спроможність, яка стабільно падає протягом останніх місяців. І зростання мінімальної зарплати на це не вплинула. Ще одна причина - ми досягли рівня європейських цін на внутрішньому ринку. Це повинно привести до цінової стабілізації", - заявив глава Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, інформує Infokava.

"Є ще найдешевші продукти, які дешевше, ніж в Європі. Це як раз овочевий набір, який становить основу раціону українців. Насамперед це картопля. Ціни на ці продукти зростають найбільше і швидше всього. Зростання на овочеву групу склало 20-30% за початок весни, а на деякі овочі - на 40%. Це говорить про далеко не ринкові принципи формування ціни на цю групу", - прогнозує Дорошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали продукт, який найбільше подорожчає в травні

Нагадуємо, овочі погано перенесли зиму. Більшість картоплі згнило, морква підсохла і стала неякісна. Ціна почне знижуватись лише всередині червня, коли почне з'являтися новий урожай.

Зараз ви читаєте новину «Ціни на продукти підскочили до європейського рівня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути