вівторок, 24 вересня 2013 18:58

Ціни на продукти не піднімуться після підписання Угоди про асоціацію - міністр

Ціни на продукти не піднімуться після підписання Угоди про асоціацію - міністр
Микола Присяжнюк Фото: radiosvoboda.org

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк заявив, що ціни на продукти харчування після підписання Угоди про асоціацію з ЄС не піднімуться. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

"Ціни на харчі не піднімуться, оскільки в Україні буде діяти цивілізоване конкурентне середовище. І якщо через обнуління ввізного мита європейські товари стануть коштувати дешевше, то буде дещо знижена ціна і на українські товари", ? наголосив очільник відомства.

Присяжнюк зазначив, що найнижчі ціни наразі спостерігаються на оптових ринках сільгосппродукції. Так, на київському ринку "Столичний" "борщовий набір" можна придбати за 16,9 гривні, що на 45% дешевше, ніж у супермаркетах. На львівському "Шуварі" овочі для борщу можна придбати за такою ж ціною, як на "Столичному".

Проте порівняно з магазинами це дешевше на 12%. На донецькому "Господарі" продають "борщовий набір" по 20,4 гривні, що на 15% дешевше, ніж у супермаркетах.

Нагадаємо, міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк зазначав, що після підписання Угоди про асоціацію України з ЄС вітчизняну аграрну продукцію зможуть купувати понад 500 мільйонів найбільш платоспроможних споживачів у світі. Так, за 7 місяців цього року експорт української сільгосппродукції до ЄС становив 2,6 мільярда доларів та зріс порівняно з цим періодом минулого рокую на 16,3%.

Зараз ви читаєте новину «Ціни на продукти не піднімуться після підписання Угоди про асоціацію - міністр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути