вівторок, 09 березня 2021 12:10

Ціна на нафту перевищила позначку в $70

Ціна на нафту перевищила позначку в $70
Нафта подорожчала до $70 за барель. Фото: pexels.com

У ніч з 8 на 9 березня травневі ф'ючерси на Brent дорожчали до $71,38. Пізніше вартість нафти опустилася до $67,6. Утім, вона однаково залишається помітно вищою, ніж у попередні дні.

Світові ціни на нафту зросли через рішення ОПЕК + відмовитися від збільшення видобутку нафти у квітні. Рішення ОПЕК + може сигналізувати про намір і далі зменшувати обсяг запасів нафти, вважають експерти ANZ, пише "Сьогодні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали причину рекордного подорожчання нафти

Інвестори також оптимістично оцінили статистичні дані, що вказали на зростання імпорту нафти в Китай у січні-лютому 2021 року на 4,1%, до 89,57 млн т. Саудівська нафтова держкомпанія Saudi Aramco також оголосила, що у квітні підніме ціни на більшість сортів нафти для покупців з Азії та США, водночас знизить їх для європейських клієнтів.

Ціна бареля нафти марки WTI на лондонській біржі підвищилася до $67,25. Зростання становило 1,76% - це найвищий показник його вартості за останні 2 роки.

Зараз ви читаєте новину «Ціна на нафту перевищила позначку в $70». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути