вівторок, 14 квітня 2020 15:40

Ціна на газ суттєво знизилася

Ціна на газ суттєво знизилася
Літр скрапленого газу в мережах АЗС подешевшав до 9,67 грн. Фото: korrespondent.net

Середня роздрібна ціна скрапленого газу в мережах АЗС знизилася на 14 коп. за літр, до 9,67 грн/л, свідчать дані щоденного цінового моніторингу "Консалтингової групи А-95".

Ціни газу 14 квітня в консолідованій мережі АЗС групи "Приват" знизилися в середньому на 11-13 коп. за літр, до 9,12-9,13 грн/л. Мінімальну ціну в мережі зафіксовано в Чернігові - 7,70 грн/л. Нагадаємо, раніше мінімальну ціну було зафіксовано на станції "Авантаж" в Чабанах під Києвом - 7,95 грн/л.

Столична мережа KLO зменшила ціни в середньому на 20 коп. за літр. AMIC знизила ціну на 54 коп. за літр, до 9,49 грн/л, а SUN OIL - на 86 коп. за літр, до 9,38 грн/л.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Європі рекордний обвал цін на електроенергію

Такі мережі, як SOCAR, Паралель, BVS, Род-Ник, Marshal і Mango знизили вартість газу на 10-40 коп. за літр. Ціни на нелегальних АЗС, за словами учасників ринку, 14 квітня досягають 8,00 грн/л.

Як повідомляли раніше, вартість газу на східному кордоні України зменшилася на початку квітня до $115 за тонну, а вартість оптових партій товару на початку квітня досягла 9500 грн/т. Минулого тижня оптові ціни продемонстрували несуттєве зростання.

На думку учасників ринку, за такої оптової ціни варто очікувати на еквівалент у продажу вроздріб у діапазоні приблизно 8-9,5 грн/л у різних сегментах. Оперативнішому зниженню сьогодні заважає наявність перехідних з березня залишків. Середня вартість ЗВГ на кордоні в березні склала близько $255 за тонну, тоді як сьогоднішня спотова ціна - близько $100 за тонну.

Бензин в Україні дешевшає 2-й тиждень поспіль, але не так суттєво - від гривні аж до 3. У Антимонопольному комітеті керівникам АЗС порекомендували опустити цінник ще мінімум на 3 гривні. Вартість нафти у світі знизилася більш як удвічі, але на українських заправках ціни практично не змінилися.

Зараз ви читаєте новину «Ціна на газ суттєво знизилася». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути