середа, 24 жовтня 2018 16:25

Чи збільшиться розмір субсидії наступного року

Чи збільшиться розмір субсидії наступного року
Близько 20 тис. заяв українці подали через електронну форму. У той же час документи на оформлення субсидії можна подати особисто в управління соціального захисту. Фото: KP.ua

Наступного року кількість субсидіантів і розмір виплат залишиться на рівні 2018-го. Адже в Україні вже підвищили соціальні стандарти.

"На кількість субсидіантів і розмір субсидій впливає підвищення комунальних тарифів. Тоді їхня кількість зростає. Крім того, має значення зростання соціальних стандартів. При опалювальному сезоні 2018-2019-х до доходів громадян враховуватимуть підвищену у жовтні 2017-го пенсію. Тоді виплати у середньому зросли на 30%. Що стосується людей, які працюють, то збільшення доходів враховується за перше півріччя 2018-го. Тоді середня заробітна плата зросла на 25%", - повідомив міністр соцполітики Андрій Рева, передає Укрінформ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Змінили систему нарахування субсидій

За його словами, будь-яке підвищення тарифів впливає на збільшення витрат для тих, хто не отримує субсидію.

"Є різні формати для отримання субсидій. Це особистий прийом в управлінні соціального захисту населення, подання електронної заяви і декларації через сайт Мінсоцполітики. Крім того, ці документи людина може відправити поштою. Близько 20 тис. заяв подано через електронну форму", - наголосив Рева.

У проект держбюджету на 2019 рік заклали 55 млрд грн на субсидії. 2018-го сума була більша — 71 млрд грн. Водночас за рахунок неї не лише виплачували субсидії українцям, а й погашали заборгованість за минулі роки. Це близько 20 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Чи збільшиться розмір субсидії наступного року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути