понеділок, 08 жовтня 2012 16:14

Четверту гілку київського метро різко захотіли будувати майже 20 компаній

Четверту гілку київського метро різко захотіли будувати майже 20 компаній
Руслан Крамаренко каже, що цікаві всі пропозиції. Фото: glavcom.ua

Проект будівництва четвертої гілки метрополітену у Києві був презентований на міжнародному бізнес-форумі "Global Project Plaza 2012", який організовується міністерством інноваційної економіки Республіки Корея і Корейською Агенцією зі сприяння торгівлі та інвестиціям (КОТRА).

За словами заступника голови Київської міської державної адміністрації Руслана Крамаренка, після презентації майже два десятки компаній висловили свою зацікавленість проектом.

"Після презентації проекту будівництва четвертої гілки метрополітену декілька компаній висловили бажання брати участь у його реалізації - хтось запропонував свої технології, хтось готовий увійти до проекту як концесіонер, хтось запропонував свої послуги як керуючої компанії. Для нас цікаві всі пропозиції, ми будемо далі відпрацьовувати можливість співпраці. Наприклад, нам цікаві лізингові схеми в експлуатації рухомого складу", - цитує його слова прес-служба Київської міської державної адміністрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна має повернути 24 мільярди боргів до кінця року

Нагадаємо, проектом четвертої лінії метрополітену передбачено будівництво 12 станцій, у тому числі 2 пересадочних вузлів. Містом вже розроблені техніко-економічні показники.

У грудні 2011 року було прийнято рішення про включення проекту будівництва четвертої гілки метрополітену в перелік об'єктів, які потребують залучення інвестицій. У лютому оголошений конкурс з визначення консультанта. Переможцем визнано ВАТ "Федеральний центр проектного фінансування" (Росія), зараз готується договір з консультантом і технічне завдання до нього. До кінця року компанія має надати дві фінансові схеми будівництва та роботи нового метрополітену. КМДА розраховує, що в квітні наступного року Київрада офіційно затвердить техніко-економічне обґрунтування. На червень КМДА планує провести конкурс на визначення приватного партнера та вже в серпні розпочати будівельні роботи.

Зараз ви читаєте новину «Четверту гілку київського метро різко захотіли будувати майже 20 компаній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути