неділя, 08 квітня 2012 14:11

Черкащина пасе задніх у програмі будівництва на селі: 70 копійок на людину

Черкащина пасе задніх у програмі будівництва на селі: 70 копійок на людину
Губернатор наказав внести зміни у програму. Фото: wikipedia.org

На реалізацію цільової програми Черкащини щодо індивідуального будівництва на селі "Власний дім" цього року передбачено близько 1 млн грн. З них 500 тис грн. виділено з обласного бюджету і 450 тис грн. - з державного.

За останні 11 років в області кредитом змогли скористатися близько 300 осіб на суму понад 6 млн грн. Збудовано 10 будинків, реконструйовано 48, придбано 27, кредити надавали на газопостачання та інженерні мережі.

"Полтавщина до 2015 року в середньому щороку витрачатиме по 12 млн грн. Харківщина за 4 роки вселила тисячу сімей учителів і лікарів села. Та навіть у найменшій Чернівецькій області на цей рік запланували 7 млн грн. А в деяких збираються витратити понад 60 млн грн.. Черкащина встановлює антирекорд. Ми робимо тільки вигляд, що турбуємося про село, - обурився на сесії обласної ради депутат від "Батьківщини" Валентин Хижняк. - Якщо розділити всі гроші, які виділяє Черкащина на програму, то припадає тільки по 70 коп . А від умов надання кредиту, селянин його не лише не братиме, а жахатиметься і тікатиме від нього. А обмеження віку для жінки в 30 років, для чоловіка 35, це що на рік старші вже не можуть претендувати. А те, що при віддачі кредиту буде встановлюватися ще й інфляційний відсоток? Житель села візьме на 30 років, а хто знає що може бути в державі, може її очільник доведе до того, що селянин піде з торбою. Люди бояться, тому треба змінювати умови. А суму фінансування програма збільшити хоча б до 12 мільйонів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Ірпені через скандали різко упали ціни на нове житло

Губернатор Сергій Тулуб звернувся до голови обласного фонду підтримки житлового будівництва на селі Миколи Фатенка.

"Хижняк правий, програму прийняли, а як тепер реалізувати, якщо фінансування відбуватиметься такими темпами. Чого така різниця в розподілі державних коштів? Треба вивчити досвід сусідніх областей. За два тижні, щоб у мене на столі лежали зміни до програми і фінансування", - сердито сказав керівник області.

Зараз ви читаєте новину «Черкащина пасе задніх у програмі будівництва на селі: 70 копійок на людину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути