понеділок, 04 червня 2018 18:08

Через подорожчання нафти в Україні підскочать ціни - Нацбанк

Через подорожчання нафти в Україні підскочать ціни - Нацбанк
Подорожчання нафти впливає на поступове підвищення цін на товари українського експорту. Фото: podrobnosti.ua

Зростання світових цін на нафту в короткостроковій перспективі вплине на подорожчання товарів в Україні. Ситуація стабілізується через зростання вартості товарів українського експорту.

В Нацбанку підтверджують, що підвищення вартості нафти на світових ринках впливає на ціни в Україні. Головним чином через значну частку вартості пально-мастильних матеріалів у собівартості готової продукції, пише УНІАН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від $43 до 80: нафтові рекорди за останні п'ять років

Водночас подорожчання нафти впливає на поступове підвищення цін на товари українського експорту. Збільшення валютних надходжень позначиться на обмінному курсі гривні. Це послабить інфляційний тиск.

Крім того, сповільненню зростання цін на продукти харчування в Україні сприятиме хороший урожай зернових культур і ранніх овочів-фруктів.

На початку травня 2018 року президент США Дональд Трамп заявив про вихід США з ядерної угоди з Іраном. Тоді нафта подорожчала до $77,78 за бар. Українські експерти очікують зростання цін на роздрібному ринку нафтопродуктів - бензину і дизельного пального. Оскільки імпорт займає більш як 80% українського ринку палива.

Зараз ви читаєте новину «Через подорожчання нафти в Україні підскочать ціни - Нацбанк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути