Ексклюзиви
субота, 26 травня 2018 10:30

Від $43 до 80: нафтові рекорди за останні п'ять років

У травні 2018 року нафта коштувала понад $80 за бар. Це назвали рекордом за останні 3 роки.

Gazeta.ua зібрала 3 цінові рекорди за останні 5 років.

Автор: Укрінформ
  У травні 2016-го нафта рекордно подорожчала. Ціна виросла до  за бар. Експерти назвали це тимчасовим трендом.
У травні 2016-го нафта рекордно подорожчала. Ціна виросла до за бар. Експерти назвали це тимчасовим трендом.

26 травня 2016 року

Ціни на нафту зросли до рекордних з кінця 2015-го $50 за барель. Наступного дня нафта марки Brent подешевшала до $49,20.

"Світові ціни на нафту ростуть на тлі даних щодо скорочення запасів у США. Так, вартість "чорного золота" піднялася вище $50 за барель. Нафта марки Brent пробила психологічну позначку вперше з 4 листопада 2015 року. Це нормальна поведінка цін після падіння, яке було раніше. Однак ніхто не знає, як довго це триватиме", - казала у 2016-му керівник відділу енергетики Центру європейських політичних досліджень Арно Беренс.

17 травня 2018 року

Барель нафти Brent продавали по $80,18.

"Таку ціну чекали до кінця 2018-го. Однак цей прогноз справдився вже. Нафта дорожчає через ситуацію навколо Ірану. Зокрема через рішення президента США Дональда Трампа вийти з ядерної угоди з Іраном. Крім того, Сполучені Штати збільшують власний видобуток. На вартість нафти також впливає позиція Китаю, який збільшує закупівлі. Саудівська Аравія контролює режим дозованих поставок на світовий ринок. Для України це означає, що незабаром подорожчає бензин, дизпаливо, газ. Відповідно зросте вартість перевезень і продуктів харчування", - розповів Gazeta.ua голова спостережної ради Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Висока ціна на нафту протримається недовго. Росіянам рано радіти - Гончар

24 серпня 2015 року

Вперше з березня 2009-го ціни на нафту обвалилися до $43,84. Це спровокувала криза фондового ринку в Китаї. На здешевлення нафти також вплинули плани Ірану збільшити експорт після зняття санкцій. Крім того, США продовжили вводити в дію нові видобувні потужності.

Через зростання світових цін на нафту і нафтопродукти оператори українського ринку підвищують роздрібні ціни на паливо. Якщо тенденція зростання світових цін збережеться, найближчим часом бензин може подорожчати на 1 грн/л.

Зараз ви читаєте новину «Від $43 до 80: нафтові рекорди за останні п'ять років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути