вівторок, 18 листопада 2014 14:03

Центробанк РФ визнав, що не контролює курс рубля

Центробанк РФ визнав, що не контролює курс рубля
Фото: gazeta.ru

Центральний банк Росії визнав, що не здатний управляти валютним курсом за поточних економічних умов.

"Управляти курсом (рубля - ред.) і намагатися витримати якийсь орієнтир по курсу в нинішніх умовах абсолютно неможливо, в тих умовах, в яких знаходиться російська економіка, з постійною залежністю від ціни на нафту. Протистояти фундаментальним глобальним факторам неможливо", - заявила глава регулятора Ельвіра Набіулліна на засіданні Держдуми, передає РІА "Новости".

Водночас вона нагадала про те, що регулятор залишає за собою право виходити з інтервенціями на валютний ринок, якщо коливання курсу буде загрожувати фінансовій стабільності.

Як зазначає видання, цієї осені рубль переживає черговий виток зниження на тлі високих геополітичних ризиків і падіння цін на нафту. Центробанк, дотримуючись своєї колишньої курсової політики, продав у жовтні валюти на 30 мільярдів доларів в цілях згладжування коливань. З 5 листопада російський регулятор скасував нелімітовані валютні інтервенції, а з 10 листопада, по суті, завершив перехід до вільного плавання рубля, скасувавши регулярні інтервенції та коридор бівалютного кошика.

Зараз ви читаєте новину «Центробанк РФ визнав, що не контролює курс рубля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути