пʼятниця, 21 жовтня 2011 12:11

Чехи почали закачувати газ в обхід України

Чехи почали закачувати газ в обхід України

Чехія відкрила проміжну станцію в Крушних горах, завдяки чому в країну почалися поставки газу від балтійського узбережжя.

З цією станцією в 2012 році буде з'єднаний внутрішній газопровід Gazela, який є південною гілкою балтійського "Північного потоку" і повинен забезпечувати газом південь Німеччини.

Постачання російського газу до Чехії та Словаччини поетапно будуть переводитися на маршрут Nord Stream - OPAL через Німеччину замість транзиту через Україну.

Саме тертя між Росією і Україною в минулому кілька разів обернулися збоєм у поставках газу, що принесло проблеми Німеччини та Чехії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через російський "Північний потік" Україна втратить $ 700 млн - джерело

Нагадаємо, раніше глава сербської державної газової компанії Srbijagas Душан Баятовіч заявив, що будівництво ділянки газопроводу "Південний потік" в Сербії може початися до кінця поточного року.

Сербія також прагне диверсифікувати імпорт газу, який надходить з Угорщини через територію України, для уникнення збоїв поставок.

Серед усіх країн, що беруть участь в проекті "Південний потік", балканська країна першою завершила техніко-економічне обгрунтування будівництва "своєї" частини газопроводу.

Зараз ви читаєте новину «Чехи почали закачувати газ в обхід України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути