четвер, 15 грудня 2011 17:18

Бюджетна "дірка" збільшиться до 22 мільярдів гривень - експерти

Бюджетна "дірка" збільшиться до 22 мільярдів гривень - експерти

Сукупний річний дефіцит консолідованого бюджету України може досягти 22 млрд грн.

такої думки дотримуються аналітики ІК "Трійка Діалог Україна".

"Оскільки доступ на зовнішній борговий ринок для України обмежений, а ситуація на внутрішньому грошовому ринку несприятлива, уряду доведеться співвідносити бюджетні потреби з тим обсягом фінансування, який доступний до кінця року. Домігшись пролонгації кредиту "ВТБ" до липня 2012 року, держава може скористатися своїми валютними депозитами (на кінець жовтня їх обсяг становив 2,4 мільярда доларів). З урахуванням цього сукупний річний дефіцит консолідованого бюджету може досягти 22 мільярдів гривень, або 1,8% ВВП, що нижче від цільового рівня 2,8% ВВП. Таким чином, загальний дефіцит державного сектора, включаючи витрати на рекапіталізацію банків і допомогу "Нафтогазу", сягне 3,5% ВВП, що відповідає вимогам МВФ", - зазначили аналітики.

При цьому вони вважають, що дефіцит рахунку поточних операцій за підсумками року збільшиться приблизно до $8,0-8,4 млрд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головні проблеми для селян створюють урядовці - експерт

"Зважаючи на складнощі на зовнішніх ринках тенденція до скорочення платіжного балансу, ймовірно, триватиме до кінця року. Не виключено, що на тлі потенційного зростання експорту в листопаді - грудні дефіцит рахунку поточних операцій за підсумками року збільшиться приблизно до 8,0-8,4 мільярда доларів (4,8-5,0% від ВВП)", - спрогнозували в "Трійка Діалог Україна".

Експерти також очікують зменшення міжнародних резервів Національного банку України за підсумками року до $31 млрд.

"Якщо НБУ і надалі буде утримувати курс на рівні 8,0 грн за долар, а скорочення платіжного балансу продовжиться, то до кінця року міжнародні резерви НБУ можуть зменшитися приблизно до 31 мільярда доларів", - йдеться в повідомленні "Трійка Діалог Україна".

Зараз ви читаєте новину «Бюджетна "дірка" збільшиться до 22 мільярдів гривень - експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути