вівторок, 07 квітня 2020 13:19

Британський суд відмовив Коломойському

Британський суд відмовив Коломойському
У Коломойського хочуть відсудити $3 млрд. Фото: pixabay.com

Верховний суд Великої Британії підтвердив юрисдикцію англійського суду розглядати позов ПриватБанку до ексвласників.

Про це пише "Інтерфакс" з посиланням на інформацію банку.

Британський Верховний суд відмовив у задоволенні клопотань, поданих колишніми власниками Приватбанку Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим про дозвіл оскаржити рішення Апеляційного суду від жовтня 2019 року.

"Таким чином, у пана Коломойського, пана Боголюбова ... більше немає ніяких способів оскарження, тому позов банку надалі розглядатиметься по суті у Високому суді Лондона. Банк упевнений, що зрештою йому вдасться відшкодувати понад $3 млрд", – відзначається у повідомленні ПриватБанку.

Також Верховний суд зобов'язав Коломойського, Боголюбова та 6 компаній, зареєстрованих в Англії та на Британських Віргінських островах, відшкодувати витрати, що їх булр завдано ПриватБанку через їхні клопотання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вигнаний "слуга" і ексжурналістка каналу Коломойського: хто засипав правками закон, який просить МВФ

ПриватБанк націоналізували в грудні 2016 року. Через рік банк подав позов до Високого суду Лондона проти колишніх власників Коломойського та Боголюбова, а також імовірно пов'язаних з ними британських компаній, і домігся приписів суду про арешт їхніх активів на суму понад $2,5 млрд.

2018-го лондонський суд визнав невідповідним його юрисдикції цей позов. Тоді в суді вирішили, що його було подано проти британських компаній з метою залучити у провадження Коломойського і Боголюбова.

Банк оскаржив це рішення. Апеляційний суд Англії та Вельсу 15 жовтня 2019-го наказав рішення суду про всесвітній арешт активів залишити чинним до винесення судового рішення по суті.

Судді Апеляційного суду визнали наявну в банку справу достатньою для судового розгляду для повного відшкодування $1,9 млрд (а з урахуванням відсотків – $3 млрд).

Коломойський і Боголюбов намагалися оскаржити це рішення у Верховному суді Британії.

Так званий антиколомойський закон встановив своєрідний рекорд за кількістю внесених поправок.

Зараз ви читаєте новину «Британський суд відмовив Коломойському». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути