пʼятниця, 10 вересня 2021 11:58

Bosch може відкрити в Україні завод

Bosch може відкрити в Україні завод
Bosch розглядає можливість відкриття в Україні заводу електроінструментів. Фото: Reuters

Німецька компанія Bosch може відкрити в Україні завод із виробництва електроінструментів.

Про це говорили під час зустрічі міністра економіки Олексія Любченка з уповноваженим представником і президентом групи Bosch в Україні, Росії, Білорусі, Центральній Азії, Монголії та на Кавказі Штеффаном Гоффманном.

"Україна для нас цікавий і важливий регіон для інвестування. Маємо серйозні наміри організувати тут потужності з виробництва електроінструменту. Зараз у процесі дослідження локація для виробництва, аналіз близькості ринків збуту, кваліфікованої робочої сили та організаційні питання", - сказав Гоффманн.

Любченко повідомив йому про преференції, які український уряд підготував для інвесторів.

"У нас готовий законодавчий пакет для підтримки стратегічних інвесторів, так звані інвестняні. Умови - інвестиції понад 20 млн євро, створення понад 80 робочих місць, зарплата вища за середню в регіоні. Натомість ми пропонуємо привабливі умови: податкові пільги, митні преференції на ввезення обладнання та багато іншого. Також днями Верховна Рада підтримала проєкт закону про індустріальні парки, яким також передбачені численні стимули для інвесторів. Уряд України здійснює послідовну й прагматичну політику для підтримки інвесторів", - сказав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці готові працювати за 8-13 тис. грн: огляд ринку праці

Під час зустрічі обговорили й напрями розвитку економіки у сферах декарбонізації, зеленої енергетики та накопичення енергії.

У травні 2021 року Міністерство охорони здоров'я та Міжнародний банк реконструкції та розвитку уклали угоду про початок проєкту "Екстрене реагування на Covid-19 і вакцинація в Україні" на суму майже $90 млн.

Зараз ви читаєте новину «Bosch може відкрити в Україні завод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути