Ексклюзиви
вівторок, 05 квітня 2011 14:18

Бондаренко: Тігіпко хоче загнати українців на підприємства Ахметова

Бондаренко: Тігіпко хоче загнати українців на підприємства Ахметова

Пропозиція віце-прем'єр-міністра Сергія Тігіпка увести штраф за кожного неоформленого працівника в розмірі 34 тис. грн є частиною плану зі знищення малого бізнесу в Україні.

Таку думку висловив народний депутат від БЮТ Володимир Бондаренко в коментарі Gazeta.ua.

"Сьогодні є завдання добити бізнес, загнати всіх найманих працівників на великі підприємства Ахметова, Пінчука, Ярославського та інших і задавити їх трудовим законодавством, збільшивши робочий тиждень. Це реалізація політики Януковича й Азарова на зміну обличчя України. Ми побачимо іншу Україну, в якій зникне малий бізнес, відкриють рюмочні біля прохідних на заводах і будуть споювати далі тих, хто ще залишився", - зазначив він.

За його словами, ідея Тігіпка може бути втілена в життя, але ветована президентом Віктором Януковичем.

"Сергій Леонідович (Тігіпко. - ред.) недостатньо поінформований в таких сферах, як підприємницька діяльність. Він не розуміє, в якому становищі сьогодні перебувають підприємці, які мають серйозні нарахування на заробітну плату. Я думаю, вони найвищі у світі. Часто виникають ситуації, коли в них просто не вистачає коштів, щоб розраховуватися по зарплаті. І вони ідуть в тінь. Для того, щоб цього уникнути, треба зняти деякі штучні навантаження. Це, перш за все, корупція при відведені земельних ділянок, встановленні орендної плати, нарахуванні тарифів для підприємців за використання електроенергії", - наголосив нардеп.

Бондаренко висловив думку, що штрафи за невиплату або затримку роботодавцем заробітної плати будуть вибірковим.

"Враховуючи особливість роботи наших податкових органів, штрафи будуть застосовувати вибірково. А якщо не вдасться добити одним штрафом, то доб'ють іншим. Невиплати зарплати пов'язані навіть у великому бізнесі з тим, що держава далеко не всім відшкодувала ПДВ. Декількасот підприємств нічого не отримали. Звідки підприємцям взяти кредит для обороту? Невиплата заробітної плати є великим гріхом, але добивати треба того, хто це робить свідомо", - підсумував "бютівець".

Зараз ви читаєте новину «Бондаренко: Тігіпко хоче загнати українців на підприємства Ахметова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути